برای انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت، بهتر است ابتدا با زبان‌های مختلف آشنا شوید و اطلاعات دقیقی کسب کنید تا راحت‌تر تصمیم بگیرید. ما در این مقاله، سعی کرده‌ایم به مقایسه‌ی زبان‌های برنامه نویسی تحت وب بپردازیم و آن‌ها را از جوانب مختلف بررسی کنیم.

اما به این نکته توجه کنید که هر زبان می‌تواند مزایا، معایب و کاربرد خود را داشته باشد. برای مثال زبانی برای انواعی از پروژه‌ها، بهترین گزینه باشد ولی در موقعیت دیگر مناسب برای آن کار نباشد. پس انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی در دنیای کد، کار درستی نیست. شما باید با توجه به هدف خود، مناسب‌ترین زبان را برای خودتان انتخاب نمایید.

راه اندازی یک کسب و کار در جامعه امروزی نیازمند مدرن سازی آن می باشد. به عبارتی در شرایط تجاری و اقتصادی حال حاضر اداره یک کسب و کار سنتی، درآمد و سود کافی برای شما فراهم نمی آورد. از این جهت لازم است استراتژی کسب و کارتان را تغییر داده و به تجارت مدرن قدم بگذارید. یکی از راهکارهای موجود ایجاد وب سایت جهت معرفی کسب و کارتان می باشد. برای راه اندازی یک وبسایت لازم است ابتدا پلتفرم ها و روش های طراحی سایت را بشناسید تا بهترین و مناسبترین گزینه را انتخاب نمایید.

 

در این مقاله روش های طراحی سایت را معرفی نموده و به بررسی دقیق تر یکی از این روش ها به نام ASP می پردازیم.

 

در حال حاضر روش های مختلفی برای ساخت یک وب سایت وجود دارند که برخی از آن ها عبارتند از: سیستم های مدیریت محتوا (CMS)، سایت سازها و زبان های برنامه نویسی (کدنویسی صفر تا صد). انتخاب بین این گزینه ها تصمیم سختی است؛ بنابراین مهم است که تفاوت های بین آن ها را بدانید تا بتوانید انتخاب درستی داشته باشید. سایت سازها و سیستم های مدیریت محتوا (CMS)، تکنولوژی هایی هستند که امکان طراحی یک وبسایت را بدون نیاز به دانش فنی بالا و گسترده فراهم می آورند. روش کار این نرم افزارها به این صورت است که تعدادی رابط و عناصر از پیش ساخته را به شما ارائه می دهند و تنها با انتخاب آن ها می توانید وب سایتتان را طراحی نموده و یا ظاهر و نحوه عملکرد آن را تغییر دهید. اما زبان های برنامه نویسی امکان طراحی سایت را به صورت صفر تا صد و کاملا مطابق با نظر و سلیقه خود فرد ایجاد می کنند. در اینجا قصد بررسی یکی از زبان های برنامه نویسی وب سایت به نام ASP را داریم.

بیشتر بخوانید: طراحی سایت فروشگاهی    طراحی سایت اختصاصی

ساختار وب‌سایت

ساختار کدهای وب سایت از دو بخش front-end (بخش سمت کاربر) و back-end (بخش سمت سرور) تشکیل می‌شوند. بخش سمت کاربر، همان ظاهر سایت است که با زبان‌های html ،css ،javascript و… طراحی شده است و این بخش صرفاً یک صفحه‌ی استاتیک است.

اما کد سمت سرور وظیفه‌ی پردازش، محاسبات و انجام عملیات مختلف روی داده‌ها را بر عهده دارد. برای روشن‌تر شدن قضیه به این مثال توجه کنید. در سایتی دکمه‌ای تحت عنوان “ثبت نام” قرار دارد. ظاهر این دکمه، محل قرارگیری آن و.. توسط کدهای سمت کاربر طراحی می‌شوند. اما بخشی که درستی اطلاعات ورودی را چک کند و در پایگاه داده ذخیره کند، جزو کدهای سمت سرور است.

از آنجا که زبان‌های سمت کاربر محدود هستند و جای تردید باقی نمی‌ماند، ما در این مقاله به بررسی محبوب‌ترین زبان‌های برنامه نویسی سمت سرور می‌پردازیم.

عوامل مؤثر در انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی

عوامل زیادی در انتخاب یک زبان برنامه نویسی مناسب، مؤثر است که مهم‌ترین آنها عبارت‌اند از:

  • تکنولوژی مورد استفاده
  • سادگی کاربری
  • وابستگی به  Platform
  • سرعت اجرا و امنیت
  • کارایی
  • بازار کار
  • سرعت توسعه
  • نحوه پشتیبانی
  • بهینه بودن برای موتور جستجو
  • و

بیشتر بخوانید:  ساخت سایت      طراحی سایت تهران

مقایسه‌ی زبان‌های برنامه نویسی تحت وب

در ادامه سعی کرده‌ایم ضمن معرفی هر زبان برنامه نویسی، مهم‌ترین معیارهای انتخاب را در هر زبانی بررسی نماییم.

python

 

اگر به دنبال یک زبان متن‌باز و مفسری هستید پایتون انتخاب مناسبی است. این زبان از سال ۱۹۹۱ با هدف ساده‌تر کردن برنامه نویسی ایجاد شده و تاکنون خواهان زیادی داشته است. به طوری که افرادی آن را بهترین زبان برنامه نویسی برای خود دانسته‌اند!

پایتون چند منظوره و شی گرا است و برای توسعه وب سایت، تحلیل داده، نوشتن برنامه‌ی دسکتاپ و حتی در زمینه‌ی یادگیری ماشینی و علم داده نیز کاربرد دارد. پس پایتون صرفاً یک زبان برای توسعه وب نبوده و در زمینه‌های دسکتاپ هم کاربرد زیادی دارد. یادگیری این زبان بسیار ساده است و منابع یادگیری زیادی برای آن وجود دارد.

همچنین پایتون دارای کتابخانه‌های بسیار زیادی است که باعث می‌شود بسیاری از امکانات را با تعداد خطوط کمتری از کد پیاده سازی نمایید. این زبان برای کار با پایگاه داده‌های بزرگ نیز مناسب است. در موتور جستجوگر گوگل هم از این زبان استفاده شده است.

یکی از نکات منفی که در زبان پایتون دیده می‌شود کندتر بودن سرعت اجرای کدها نسبت به سایر زبان‌های برنامه نویسی مثل جاوا است. این کندی علل مختلفی دارد و از مهم‌ترین آنها می‌توان به مفسری بودن و پویایی ذاتی پایتون اشاره کرد.

اگر از بازار کار این زبان می‌پرسید باید بدانید که این زبان در دنیا جز‌‌و ۱۰ زبان برتر بوده است. در ایران هم گرایش به سمت این زبان در سال‌های اخیر بیشتر شده است پس اگر اطلاعات خوبی در این زمینه کسب نمایید قطعاً به کسب در آمد هم می‌رسید.

Ruby

 

روبی یک زبان برنامه نویسی متن‌باز، پویا، شی ‌گرا و با تمرکز بر سادگی است و کاربرد اصلی آن توسعه وب می‌باشد. روبی در سال‌ ۱۹۹۰ در ژاپن اختراع شد. این زبان بسیار قابل حمل است، با اینکه در لینوکس توسعه یافته، اما در اکثر پلتفرم‌ها کار می‌کند.

قدرتی را که امروزه روبی بین زبان‌‌های سمت سرور دارد مدیون Ruby on Rails است که یک فریم‌ورک منبع‌باز محسوب می‌شود. از مهم‌ترین وب سایت‌های توسعه یافته با این زبان می‌توان به توییتر اشاره کرد.
اگر تاکنون با زبان‌های برنامه نویسی دیگری آشنا نبوده‌اید، روبی برای شروع کار، مناسب شما نیست. زیرا یادگیری این زبان نسبتاً دشوار است و منابع کمتری برای یادگیری دارد. همچنین تقاضای این زبان در بازار کار کمتر است.

Php

 

Php که برای بسیاری از افراد بهترین زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت شناخته شده است، یک زبان اسکریپتی و متن‌باز است که در سال ۱۹۹۴ به منظور طراحی برنامه‌های تحت وب ایجاد شد. ساختار زبان PHP بسیار شبیه به زبان C می‌باشد، به همین دلیل از محبوبیت فراوانی برخوردار است.

این زبان بر روی تمامی پلتفرم‌های معروف مثل ویندوز، لینوکس و مکینتاش قابل اجراست. بالا بودن سرعت اجرای کد، یادگیری آسان آن، رایگان بودن ابزار کار با PHP و وجود منابع آموزشی فراوان از دیگر مزیت‌های این زبان محسوب می‌شوند.

طبق گزارش W3TECH بیش از ۷۸ درصد از وب سایت‌ها از PHP بهره برده‌اند و سایت‌های معروفی همچون فیسبوک و ویکی‌پدیا از PHP استفاده کرده‌اند. این زبان به‌طور گسترده در صنعت استفاده می‌شود و بازار کار نسبتاً خوبی در ایران دارد. اگر تا به ‌حال وب‌سایتی با استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوای وردپرس یا جومولا ایجاد کرده‌‌اید یعنی از قدرت پی‌اچ‌پی استفاده نموده‌اید.
ذکر این نکته هم لازم است که زبان PHP ماژولار نیست بنابراین برای اپلیکیشن‌های بسیار گسترده و پیچیده چندان مناسب به نظر نمی‌رسد. برای مطالعه ی بیشتر از این زبان به مقاله ی زیر مراجعه کنید.


java

 

جاوا یک زبان بسیار محبوب است که در سال ۱۹۹۱ با شعار “یک بار بنویس، همه جا اجرا کن” منتشر شد. به این معنا که زبان جاوا قابل حمل است. یعنی برنامه‌ی نوشته و کامپایل شده به زبان جاوا در کامپیوترهای مختلف با سخت‌افزارهای متفاوت اجرا می‌شود. این زبان شی گرا و همه منظوره، بسیار شبیه زبان c++ است.
جاوا برای نوشتن انواع برنامه‌های تحت وب، موبایل، دسکتاپ، سیستم‌های تعبیه، ربات و حتی برنامه‌های پیچیده‌تر کاربرد دارد.

بازار کار این زبان خوب است و در ایران بیشتر در زمینه‌های برنامه‌های دسکتاپ سازمانی و اپلیکیشن‌های تحت وب کاربرد دارد.

#C

 

سی شارپ زبان ساخته شده توسط مایکروسافت بر پایه‌ی زبان سی است. این زبان همه منظوره و شی گرا است و مانند زبان جاوا برای پروژه‌های اقتصادی و بزرگ، انتخاب بسیار خوبی است. با این زبان می‌توان برای پلتفرم‌های مختلف از جمله ویندوز، اندروید، ios، وب و.. برنامه نویسی کرد.

کارایی اصلی این زبان، برنامه نویسی تحت ویندوز است و برای برنامه نویسی تحت وب با سی شارپ فقط دانستن این زبان کافی نیست و باید از تکنولوژی به نام asp.net تحت #c استفاده نمایید.
وب‌سایت‌هایی همچون MSN ، وب‌سایت مایکروسافت و در ایران وب سایت‌هایی مثل دیجی کالا و ورزش ۳ ، همگی مثال‌هایی از سایت‌هایی هستند که از سی ‌شارپ و  ASP.NET بهره برده‌اند.

 

ASP چیست؟

ASP مخفف عبارت Active Server Page است و یک زبان برنامه نویسی شی گرا بر پایه C# می باشد. زبان ASP نوعی تکنولوژی سمت سرور است که می توان از آن برای ساخت و تولید برنامه های تحت وب و وب سایت های تعاملی استفاده نمود. این زبان در سال 1998 برای اولین بار توسط مایکروسافت به دولوپرها معرفی شد که از آن نسخه با نام ASP کلاسیک یادآوری می شود. البته باید بدانید نسخه کلاسیک ASP یک زبان شی گرا نبود و گاها برای تولید یک برنامه لازم بود توابع را چندین بار کدنویسی کنید. از آن موقع تا به الان چندین نسخه مختلف از روی این فریم ورک ساخته شده است که شامل ASP.Net و ASP.Net MVC می شود. در حال حاضر این دو نسخه ASP با یکدیگر ترکیب شده و یک ورژن تحت عنوان ASP.Net Core را تشکیل داده اند. این ورژن در سال ۲۰۱۶ معرفی گردید. نسخه های جدید ASP از زبان های برنامه نویسی بیشتری نسبت به ورژن کلاسیک آن پشتیبانی می کنند و همچنین قابلیت شی گرایی دارند. از این جهت استفاده از این ورژن ها راحت تر و بهتر خواهد بود. در ASP شی گرا شما قادر خواهید بود توابعی که یک بار برای سایت خود طراحی نموده اید در قسمت های مختلف به کار بگیرید و بخش اعظمی از کدنویسی را کاهش دهید. در نتیجه سرعت ساخت وب سایت و بارگذاری آن بر روی مرورگر میزبان بیشتر خواهد بود.

زبان برنامه نویسی جهت ساخت وب سایت هایی بزرگ  و پیچیده که نیاز به بهینه سازی سرعت و امنیت دارند، انتخابی عالی می باشد. این فریم ورک، متن باز بوده و در طول این سال ها، ابزارهای متعددی توسط دولوپرها سازگار با ASP طراحی شده اند که به صورت رایگان در اختیار عموم قرار گرفته است. از این رو طراحی وب سایت با این زبان قابلیت های مختلف و جذابی برای وب سایت شما به همراه خواهد داشت.

مزایا و معایب ASP چیست؟

استفاده از زبان برنامه نویسی ASP نسبت به دیگر روش های ساخت وب سایت مزیت ها و همچنین معایب مختلفی دارد که با شناخت آن ها می توانید تصمیم صحیحی در رابطه با تولید سایت به کمک این زبان برنامه نویسی اتخاذ نمایید.

- اولین مورد سرعت بارگذاری وب سایت می باشد: اغلب وب سایت هایی که با استفاده از ASP توسعه یافته اند از سرعت بارگذاری مناسبی برخوردارند. اما باید توجه داشت که پلتفرم هایی که بر پایه هر زبان طراحی می شوند به خاطر رعایت نکردن موارد لازم ممکن است سرعت کافی را نداشته باشند و این امر ارتباطی با زبان برنامه نویسی آن ها ندارد.

- مورد دوم امنیت در وب سایت ها می باشد: استفاده از زبان برنامه نویسی ASP و یا فریم ورک های دیگر در طراحی یک سایت دلیل موجهی برای ادعای امن بودن آن نمی باشد. اما اغلب اهداف هک شده در زمره سیستم های مدیریت محتوا و فریم ورک های آماده می باشند.

- قابلیت توسعه سایت به صورت همزمان: یکی از ویژگی‌ ای خوب ASP این است که بخش front-end را از back-end جدا می کند، بنابراین طراحان و توسعه دهندگان می توانند همزمان روی یک سایت کار کنند.

- عدم توسعه وب سایت توسط ASP بدون داشتن دانش کافی: برخلاف سیستم های CMS و یا سایت سازها، برای طراحی یک سایت بر اساس زبان ASP لازم است ابتدا آن را بیاموزید و دانش گسترده ای در حوزه طراحی وب سایت داشته باشید. از این جهت عموم افراد نمی توانند از این روش برای ساخت سایت استفاده نمایند و در صورت تمایل برای بهره بردن از مزایای ASP شما نیاز دارید یک دولوپر استخدام نمایید و یا اینکه کار طراحی وب سایت خود را به یک شرکت حرفه ای در این زمینه بسپارید. شرکت طراحی سایت  طراح و سازنده وب سایت بر اساس زبان برنامه نویسی ASP.Net می باشد. البته افراد مبتدی می توانند از برنامه دسکتاپ تحت ویندوز به نام visual web developer استفاده نمایند. این برنامه ویرایشگری تحت عنوان WYSIWYG و مخفف عبارت «هر چه را که می بینی، همان در خروجی ظاهر خواهد شد» است. ضمن اینکه در این برنامه قالب هایی آماده برای ساخت وب سایت با کاربردهای مختلف ا

ن : احمد
ت : پنجشنبه 13 آذر 1399
   
ساخت وبلاگ
اخبار فیلم و سریال مهاجرت به کانادا از طریق کار بوتاکس مجله گويا آی‌ تی مجله مایکت
بستن تبلیغات [x]